EINDHOVEN & VELDHOVEN

Bouw P+R Genneper Parken gereed najaar 2020

Afgelopen maanden is de bouw van P+R Genneper Parken aanbesteed. Aannemer Ballast Nedam Infra B.V. gaat een parkeergarage voor 640 auto’s bouwen. In de parkeergarage komt ook de ambulancepost voor GGD Brabant-Zuidoost. Vanaf het najaar van 2020 kunnen bezoekers aan de stad en werknemers hun auto parkeren bij de P+R en comfortabel overstappen naar OV of deelfiets. De nieuwe P+R ligt namelijk direct aan de busbaan op de Aalsterweg.

Uit de aanbesteding is gebleken dat de aannemer het gebouw binnen het beschikbare budget, binnen de gevraagde planning en binnen de gestelde kwaliteitseisen kan leveren. De aannemer realiseert niet alleen de bouw, maar zorgt ook voor het ontwerp. Het schetsontwerp is aangeleverd bij de aanbesteding. Het ontwerp past binnen het eerder vastgestelde bestemmingsplan.

Wethouder Monique List (Mobiliteit): “De P+R Genneper Parken is voor mij een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat onze binnenstad bereikbaar en leefbaar blijft. De P+R ligt direct aan de snelweg. Vanaf daar verleiden we mensen om binnen de stad verder te reizen met hoogwaardig openbaar vervoer of een deelfiets.”

Ontwerp
Het schetsontwerp bestaat uit een parkeergarage met vijf bouwlagen. De ingang is aan de zuidzijde van het gebouw. De ambulancepost, met één bouwlaag, ligt aan de noordzijde van het gebouw. Deze heeft een rechtstreekse verbinding met de busbaan, zodat ambulances snel kunnen uitrukken.

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan comfort, veiligheid, duurzaamheid en inpassing in de natuurlijke omgeving van Genneper Parken. Zo krijgt de garage ruime rijbanen met éénrichtingverkeer. Aan de buitenzijde wordt het onderste deel bekleed met klimop. De verdiepingen daarboven zijn open, maar krijgen een natuurlijke uitstraling door lamellen van duurzaam materiaal. Het gebouw wordt energieneutraal gemaakt door zonnepanelen. Deze komen met name op het dak van de ambulancepost.

Planning
Dit jaar gebruikt de aannemer voor het uitwerken van het ontwerp en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Ondertussen laat de gemeente dit najaar de Aalsterweg aanpassen, zodat de doorstroming op de Aalsterweg richting de snelweg gewaarborgd blijft. Er komt een extra opstelstrook voor het verkeerslicht. Daardoor zijn er twee opstelstroken richting snelweg en één opstelstrook richting P+R/Van der Valk. Voor de P+R komt een soort verkeersplein met daarnaast een vrijliggend fietspad.

In het kerstreces 2019/2020 verhuist voetbalclub RPC naar Sportpark Heihoef. Daarna kan de bouw starten. Najaar 2020 kunnen de parkeergarage en de ambulancepost gebruikt worden.

Meer informatie over het project is terug te vinden op www.eindhoven.nl/prgenneperparken

Bronvermelding bijlagen: Backbone visuals and concepts / JHK Architecten


Elke maand als eerste de krant in je inbox?
<< MAILCHIMP FORM? >>

Krant online lezen?
Volg ons
Adverteren?
Bel naar 040-8431216 voor meer informatie